In Memoriam Karen Machielsen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op donderdag 6 juli is Karen in het Hospice Kromme Rijnstreek in het bijzijn van Marian Aanen en de zussen van Karen vredig ingeslapen. Haar ziekte is haar uiteindelijk te veel geworden.

Karen heeft met volle teugen van het leven genoten. Altijd met dezelfde instelling die zo
kenmerkend voor haar was: enthousiast, er alijd vol voor willen gaan. Of dat nu voor haar werk was als advocaat of later, na een carrièreswitch, als docent aan het MBO, steeds gaf zij méér dan 100% en oogste zij daarbij enorm veel oprechte waardering. De lange wandelreizen in Alaska en Noorwegen of het lopen van het deel van de GR5 van Maastricht naar Nice waren periodes waarin zij zich in haar element voelde en tegelijkertijd haar fysieke grenzen opzocht.

Met dezelfde energie heeft zij zich al die jaren op de fotografie gestort. Eén van de resultaten was een prachtig boek “Hier Staan Wij” waarin zij zowel nieuwe als geboren en getogen Houtenaren portrerteerde. Het thema van dit boek “Is Houten een samenleving?” toont de grote maatschappelijke betrokkenheid van Karen bij de gemeenschap van Houten.

Karen is een bijzonder lid van onze partij NatúúrlijkHouten geweest. Als partner van Marian was zij voor Marian de steun en toeverlaat, praatpaal maar vooral ook een inspiratiebron. Zij speelde op de achtergrond een belangrijke rol bij het nadenken over het oprichten van een mogelijk nieuwe partij. Wellicht herinnert u zich de overtuigende en krachtige wijze waarop Karen tijdens de rondetafelgesprekken over de Ruimtelijk Koers gehakt maakte van de voornemens van het oude college? Dat er een nieuwe partij als NatúúrijkHouten moest komen was voor Karen dan ook vanzelfsprekend. Wij zijn haar voor deze steun veel dank verschuldigd, ook voor de mooie foto’s die zij voor onze partij heeft gemaakt.

De laatste weken waren ontegenzeggelijk moeilijk, maar Karen was iedere dag in staat om de kleine lichtpuntjes van de dag te zien en daarvan optimaal te genieten. Het bekende ‘halve glas’ was nooit leeg, maar werd door Karen op een vanzelfsprekende wijze steeds aangevuld.

Wij gaan Karen enorm missen maar als wij onze herinneringen aan haar ophalen komt er steeds weer een glimlach op ons gezicht.

Wij wensen Marian en de families Machielsen en Aanen veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Namens het bestuur
Raymund Peters

Dit artikel delen: