Samen succes maken van Houten Hub!

marian aanen 5

Afgelopen week heeft de gemeenteraad een positief besluit genomen over de Houten Hub. Dit onderwerp leeft in de Houtense samenleving, zoals te merken was aan de twee petities van zowel voorstanders als tegenstanders.

Als NatúúrlijkHouten zijn we blij dat er een besluit is genomen en dat het college het plan nu verder kan gaan uitwerken. Hierdoor bieden we een dak boven het hoofd aan vluchtelingen, Houtense jongeren en drie mooie maatschappelijke organisaties: Voedselbank, Doorgeefluik en Krachtfabriek. We geloven dat deze mix veel voordelen oplevert.

Dit besluit was een belangrijke mijlpaal, maar we zijn er nog niet. Er zijn nog veel vragen, maar ook zorgen van omwonenden en andere inwoners. Zo moet er bijvoorbeeld nog een veiligheidsplan komen en gekeken worden naar de verkeersveiligheid. Hier gaat het college mee aan de slag en dit samen met de omgeving oppakken. NatúúrlijkHouten steunde daarom een motie om een buurtraad op te richten zodat omwonenden, kerken, maatschappelijke organisaties en gebruikers van de Kruisboog betrokken worden.

Ook breder kan de Houtense samenleving een belangrijke rol spelen. Zo staan er veel Houtense organisaties en inwoners klaar om mee te denken en mee te helpen bij de opvang van vluchtelingen. Dit is hartverwarmend om te zien! NatúúrlijkHouten steunde daarom ook een motie voor een breed maatschappelijk gesprek. Hier zal ruimte zijn voor zorgen, maar ook voor de ideeën en hulp die Houtense inwoners willen bieden. Daarmee maken we samen een succes van de Houten Hub!

Doet u ook mee?

Marian Aanen, raadslid en fractievoorzitter NatúúrlijkHouten

Dit artikel delen: