Raadspraat: Nieuwe start!

_DSF9225klein

Zo voelt dat. Inmiddels zo’n 2 twee weken geleden maakte ik met mijn fiets een smak toen ik in een modderspoor terecht kwam. Eerst dacht ik: even pijn, maar goed afgelopen! Omdat ik niet op mijn linkerbeen kon staan, toch naar het ziekenhuis voor een foto. En daarbij bleek dat mijn heup gebroken was en dat ik geopereerd moest worden. Dat was even slikken! Letterlijk opstaan en opnieuw beginnen! Terug bij af en revalideren midden in een drukke raadsperiode en bezig met de vorming van een nieuwe partij!
Maar terugdenkend aan de val - bij het Imkerspark- dan denk ik toch vooral aan de lieve mensen die getuige waren van het voorval en die me direct kwamen helpen. Zij gaven me ter ondersteuning hun arm en schouder en ook de werklui die daar met het voetpad bezig waren. Ook aan de bemoedigende knikjes van bekende en onbekende voorbijgangers. Ik koester daarom Houten: het is overzichtelijk en een prettige woongemeenschap..

Zoals gezegd: even slikken en terug bij af. Zo is het natuurlijk ook in de politiek en dan denk ik direct aan de Ruimtelijke Koers en het Oude Dorp. Ook terug bij af, omdat de raad het plan afstemde en/of het college terug stuurde naar de tekentafel. Voor hen is het dan ook slikken net zoals voor ambtenaren die maandenlang aan die plannen hebben gewerkt. Daar moet dan ook een knop om: opnieuw beginnen!

Als fractie hebben wij gezien en gemerkt dat dit niet altijd even makkelijk is: niet voor het college en ook niet voor de politieke partijen die de plannen zo lang gesteund hebben. Groep Aanen is van meet af aan duidelijk geweest: niet enorm (stedelijk) verdichten en de blik richten op het Krommerijngebied. Zo zal het ook staan in het verkiezingsprogramma van NatúúrlijkHouten, want onder die naam zal Groep Aanen volgend jaar de verkiezingen ingaan. Binnenkort hoort u daarover meer.

Marian Aanen

Dit artikel delen: